Αγώνας δρόμου για τους άνω των 18 στα σχολεία για ένα self test

14.39

Συνεχίζεται η ζήτηση στα φαρμακεία που άνοιξαν το πρωί και παραμένουν λόγω εφημερίας, των self tests από γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να είναι έτοιμοι για την επιστροφή τους στα Λύκεια από Δευτέρα. Αρκετοί όμως ήταν και οι πολίτες που ενώ ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για άλλες κατηγορίες του πληθυσμού ζήτησαν ένα κιτ, το οποίο βέβαια και δεν πήραν καθώς δεν επιτρέπεται.

Οι περισσότεροι μαθητές και εκπαιδευτικοί που πρόλαβαν να προμηθευτούν το κιτ του self test από τα φαρμακεία αύριο το βράδυ ή τη Δευτέρα πριν πάνε στο σχολείο θα κάνουν το τεστ και σε περίπτωση που είναι θετικό θα μείνουν σπίτι. Όμως οι μαθητές άνω των 18 και οι εργαζόμενοι στις σχολικές μονάδες όπως είναι οι καθαρίστριες και οι κυλικειάρχες που δεν τους επέτρεπε η πλατφόρμα να πάρουν σελφ τεστ θα ακολουθήσουν από ότι φαίνεται άλλη διαδικασία. Το σύστημα σύμφωνα με τις πληροφορίες άνοιξε αλλά τα περισσότερα φαρμακεία το Σαββατοκύριακο είναι κλειστά. Έτσι τουλάχιστον για τα εσπερινά ΕΠΑΛ και γενικά  λύκεια σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταφορικές εταιρείες θα παραδώσουν σήμερα και αύριο τα κιτ  στις εν λόγω σχολικές μονάδες. Πάντως μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο από τις φαρμακαποθήκες.

Το ερώτημα είναι το πότε θα προλάβουν να προμηθευτούν όλοι αυτοί που το σύστημα δεν τους επέτρεπε την προμήθεια του self test από τα φαρμακεία ώστε να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο στο σπίτι και σήμερα η Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της είπε ότι τη Δευτέρα πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για τον προληπτικό έλεγχο θα υπάρξει επιείκεια.

Μέχρι χτες το βράδυ μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν παραλάβει 246.000 τεστ από 9941 φαρμακεία όλης της χώρας.

Από δύο self test καθώς θα πρέπει να γίνονται ένα 24ωρο πριν τη Δευτέρα και την Πέμπτη θα μπορούν να τα παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την ερχόμενη Δευτέρα.