Ανάρπαστα τα ραντεβού για τον παιδικό εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Χανίων

16.05

Ραντεβού ούτε για δείγμα για τις επόμενες μέρες για τον εμβολιασμό των παιδιών  ηλικίας από 5 έως 11 ετών στο νοσοκομείο Χανίων. Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου και τα 48 ραντεβού που μπορούν να είναι διαθέσιμα ημερησίως έχουν κλειστεί.

Το γεγονός αυτό εξέπληξε τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων ο οποίος συγχαίρει τους γονείς για την υπεύθυνη στάση τους και την εμπιστοσύνη που δείχνουν με αυτόν τον τρόπο στους γιατρούς.

Οι εμβολιασμοί για τα παιδιά ξεκινούν tο Σάββατο 18 του μήνα και θα γίνονται σε ξεχωριστό χώρο από τους ενήλικες και πάντα με την παρουσία παιδιάτρου.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί ενηλίκων με τα ραντεβού καθημερινά για Pfizer να κυμαίνονται στα 280 και με Johnson στα 90, όταν πριν από περίπου 3 μήνες η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική, αφού συνολικά κυμαίνονταν στους 100 εμβολιασμούς.

Σε ότι αφορά στις νοσηλείες από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Χανίων, 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ covid, 24 στην κλινική, από 35 ετών με το 70% να είναι ανεμβολίαστοι και 2 παιδιά ηλικίας 40 ημερών και 12 ετών τα οποία είναι σε σταθερή κατάσταση στην παιδιατρική covid. Σύμφωνα με τον διοικητή η πλειοψηφία των ασθενών έχει υποκείμενα νοσήματα.