Ανακαινίζεται η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης – 3.100.000€ από την Περιφέρεια Κρήτης

16.45

Κάνοντας χιούμορ και γεμάτοι χαμόγελα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Μητροπολίτης Κισάμου κ Σελίνου υπέγραψαν την ανακαίνιση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Το Κοινωφελές ίδρυμα της Μητρόπολης κτίστηκε το 1968 και εδώ και χρόνια χρήζει αναβάθμισης στο παλιό της τμήμα. Μισό αιώνα μετά η Περιφέρεια θα διαθέσει 3. 100.000 ευρώ.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου κ Σελίνου ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους προσωπικά και ξεχωριστά δωρίζοντας στον Σταύρο Αρναουτάκη ένα στυλό για να υπογράφει έργα.

Το έργο προβλέπει την αναβάθμιση του παλιού κτιρίου της ΟΑΚ, ενώ από την ίδρυση της η Ακαδημία έχει φιλοξενήσει συνολικά 2.680 συνέδρια με περίπου 2.500 φοιτητές να την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Οι δραστηριότητες της ΟΑΚ είναι αυτοχρηματοδοτούμενες τόνισε ο κ. Αμφιλόχιος χωρίς επιχορηγήσεις από το κράτος για την πληρωμή του προσωπικού που απασχολείται στην ακαδημία και γι αυτό δε μπορούσε το έργο της ανακαίνισης να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους.

Τέλος, η Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια έχει υπογράψει περίπου 15 συμβάσεις για εργασίες αναβάθμισης και ανακατασκευής, ιερών ναών και μοναστηριών στην Περιφέρεια Κρήτης με αρκετές από αυτές να αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.