Ανησυχία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς – Τι λένε οι διευθυντές εκπαίδευσης στα Χανιά

15.58

Η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς ήταν το καθιερωμένο πρόβλημα που οι διευθύνσεις εκπαιδεύσεων έπρεπε να διαχειριστούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Και αν αυτό φαινόταν ως Γολγοθάς, τώρα οι διευθύνσεις έχουν επιπλέον προβλήματα να λύσουν. Τα κανονικά σε αριθμό τμήματα των περίπου 25 ατόμων και όχι των 17 που κατά μέσο όρο είπε η Υπουργός χτες, τη σωστή  χρήση μάσκας και το  όσο το δυνατόν αποστειρωμένο περιβάλλον από την καθαριότητα του σχολείου για να μη γίνουν οι τάξεις πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού.

Χτες η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τους όρους με τους οποίους τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Από την πλευρά τους οι Δήμοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν την καθημερινή και συχνή καθαριότητα τη στιγμή που φέτος έχει εγκριθεί η πρόσληψη μικρότερου αριθμού καθαριστριών  στα σχολεία.

Οι προϊστάμενοι τονίζουν ότι ακόμα είναι νωρίς για να ζητήσουν από την υπηρεσία άδεια, εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες, μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Σε ότι αφορά τα κενά παραμένουν εκατοντάδες σε όλον τον νομό και από τις δύο διευθύνσεις και οι προϊστάμενοι περιμένουν την ά φάση διορισμού των αναπληρωτών.

Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που ανακοίνωσε χτες η Υπουργός Παιδείας, ζητώντας μικρότερο σε αριθμό τμήματα, μέχρι 15 μαθητές.

Σε ότι αφορά στην τελετή ορκωμοσίας των 55 δασκάλων ειδικής αγωγής που μονιμοποιούνται στην εκπαίδευση, δε θα γίνει στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης λόγω μέτρων αλλά στον προαύλιο χώρο των διευθύνσεων εκπαίδευσης στην οδό Γκερόλα ανά 5 άτομα, αλφαβητικά¨από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.