Από εβδομάδα τα σχολικά γεύματα και στα Χανιά;

16.24

Τα Χανιά για το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι στις ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά περιοχές και 5 χρόνια τώρα είχαν εξαιρεθεί από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων. Μετά από αίτημα του Δήμου Χανίων προς το Υπουργείο το οποίο από πέρυσι είχε εγκριθεί, φαίνεται πως φέτος το Υπουργείο θα μοιράσει τα σχολικά γεύματα σε 2.000 μαθητές του νομού. Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται πως από την ερχόμενη εβδομάδα κατά το σχόλασμα τους μαθητές του Δημοτικού θα παίρνουν και τη μερίδα του φαγητού τους.

Όπως είναι γνωστό για να μην υπάρχει διάκριση ανάμεσα στα παιδιά για το ποιο έχει την ανάγκη κάποιου γεύματος και ποιο όχι, οι μερίδες θα δίνονται στους μαθητές ολόκληρου του σχολείου. Ήδη έχει επιλεγεί ο εργολάβος που θα παρασκευάζει και θα τυποποιεί τα γεύματα και θα τα διανέμει στις σχολικές μονάδες τις οποίες υποδεικνύει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σημασία δεν έχει το αν το σχολείο λειτουργεί ως ολοήμερο ή αν ο μαθητής παραμένει μετά το κανονικό του μάθημα.

Να σημειωθεί πως ακόμα δεν είναι γνωστό το ποια σχολεία εντάσσονται και το γιατί δεν ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η επιλογή των σχολείων πάντως γίνεται με κοινωνικά κριτήρια.

Να σημειωθεί πως το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο εντάχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο πρόγραμμα με συνολικά 52 σχολικές μονάδες.