Από τη συλλογή Κρασάκη – Μοναδική Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων – Εγκαινιάζεται αύριο από την ΠτΔ

15.06

Ο Μαέστρος, το μοναδικό μπρούτζινο αγαλματίδιο του Τηλέμαχου Γύζη παίρνει ζωή μέσω της Τεχνολογίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Το μικρό αριστουργηματικό αγαλματίδιο είναι ένα από τα 167 σπάνια έργα και αντικείμενα της ιδιωτικής συλλογής Κρασάκη, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της έκθεσης με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση Καλλιτεχνική θησαυροί από τη συλλογή Κρασάκη», στη Δημοτική Πινακοθήκη. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και για αυτό το λόγο η ίδια θα την εγκαινιάσει το Σάββατο.

Τα 167 έργα μεταξύ των οποίων ο Γέρος Χωρικός του Γκύζη, η αποτύπωση του Φαραγγιού της Σαμαριάς το 1850, η πανσέληνος στην Κωνσταντινούπολη του Αιβασοφκι, τον οποίο συλλέγει και ο Ερντογάν, είναι μερικά μόνο από τα σπάνια εκθέματα, τα οποία θα μπορούν να θαυμάσουν όσοι επισκεφτούν τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2022.

Ο Μιχάλης Κρασάκης ξεκίνησε από φοιτητής να συλλέγει μοναδικά έργα τέχνης κυρίως Ελλήνων ζωγράφων ή έργων που αποτυπώνουν την ιστορία της Ελλάδας, για να φτάσει στο σημείο μαζί με τη σύζυγο του σήμερα τουλάχιστον 4 δεκαετίες μετά, η συλλογή να απαριθμεί 1.500 καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης θα υπάρχουν και ψηφιακά μέσα για την περιήγηση στην Έκθεση ενώ ένας κατάλογος με όλα τα έργα, αποτελεί τον οδηγό της Έκθεσης Κρασάκη.