Από τον πρωθυπουργό η παρουσίαση για την τελική χάραξη του ΒΟΑΚ

15.24

Σε τροχιά μπαίνουν σταδιακά οι διαδικασίες για την προώθηση των έργων για νέο ΒΟΑΚ. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε προς έγκριση στο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο Χερσόνησος Νεάπολη μήκους 22,5 χλμ το οποίο θα υλοποιηθεί ως έργο ΣΔΙΤ. Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό πως η τελική χάραξη για το ΒΟΑΚ θα παρουσιαστεί στην Κρήτη από τον  πρωθυπουργό .

Στη φάση της έγκρισης  μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ εισέρχονται οι διαδικασίες για το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό έργο. Όπως τόνισε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο 4ο Αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλονίκης η τελική χάραξη θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη από τον  πρωθυπουργό .

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Έργο Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, μήκους 22,5χλμ και κατασκευαστικού κόστους 205 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί ως έργο ΣΔΙΤ. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού έχει ήδη ολοκληρωθεί και το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η επόμενη, με στόχο έως το τέλος του 2021 να υπάρχει ανάδοχος για το έργο. Σύντομα θα ακολουθήσουν και το τμήμα Κίσσαμος – Ηράκλειο που θα υλοποιηθεί μέσω Σύμβασης Παραχώρησης και οι μελέτες για τη βελτίωση των υπαρχουσών παρακάμψεων των μεγάλων πόλεων.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα.