Αυξήθηκαν 20% οι διαρροές στο Φράγμα Βαλσαμιώτη με τη στάθμη στον πάτο..

16.56

1.680 κυβικά νερού μέσα με ένα 24ωρο χάνονται καθημερινά από το Φράγμα Βαλσαμιώτη παρά του ότι λειτουργεί σε πολύ χαμηλή στάθμη από αυτήν της δυναμικότητας του.

Τα τελευταία τρία χρόνια οι διαρροές αυξήθηκαν κατά 20% και τώρα ο ΟΑΚ υπέγραψε μια νέα σύμβαση, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ,  για να ερευνήσει με γεωτρήσεις τη διαπερατότητα του υπεδάφους και την αντοχή του όλου φράγματος.

Η σύμβαση υπεγράφη με ανάδοχο εργολάβο την Τόξο ΑΕΤΕ και εκτιμάται ότι μέσα σε περίπου ένα χρόνο ο ΟΑΚ θα καταλήξει στην οριστική μελέτη για να διεκδικήσει νέα χρηματοδότηση ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του φράγματος Βαλσαμιώτη.

Να σημειωθεί ότι το έργο είχε παραληφθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης του, αν και μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί διάφορες μελέτες και πραγματογνώμονες έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την λειτουργικότητα του στην πληρότητα του.

Σε ερώτηση για το αν η υπόθεση με την αναζήτηση ευθυνών για την κατάσταση του έργου προχωρά ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης  Παπαδογιάννης τόνισε ότι σε αυτήν τη φάση προέχει η αποκατάσταση του φράγματος.