Αυτοψία στον κόμβο των Μουρνιών – Δεν ανοίγει ακόμα η Ζυμβρακάκηδων

15.38

Είσοδος στην πόλη από την οδό Μουρνιών και έξοδος από τη Σοφοκλή Βενιζέλου. Αυτή η κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2022 και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου του κόμβου των Μουρνιών τον Νοέμβριο. Το πρωί τεχνικό κλιμάκιο του ΟΑΚ παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου και του διευθυντή συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού επιθεώρησαν τις εργασίες και συζήτησαν το πως αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δε θα ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς για αρκετούς μήνες.

Ο κ. Παπαδογιάννης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες μελετητικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Παράλληλα σημείωσε ότι η Ζυμβρακάκηδων στην προέκταση της αν και έχει ολοκληρωθεί μέχρι ένα σημείο, δε θα δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολο του.

Ο Γιώργος Αγαπάκης, διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ, από την πλευρά του υπενθύμισε τη σκοπιμότητα των περίπου 3,5 εκατομμυρίων έργου για την πόλη των Χανίων, εξηγώντας στον χάρτη τις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα στον νέο συνολικού μήκους 1 χιλιομέτρου και 600 μέτρων.

Να θυμίσουμε ότι οι περιουσίες των ιδιοκτητών της περιοχής έχουν απαλλοτριωθεί με ποσό του περίπου 1.700.000 ευρώ ενώ χρειάστηκε και η κατεδάφιση μιας κατοικίας για τη διάνοιξη του δρόμου.