Βίντεο:Αυξημένα κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου- Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές

16.57

Τέσσερις ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό νοσηλεύονται σε ΠαΓΝΗ και Βενιζέλειο νοσοκομείο σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ Κρήτης . Η αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή ενότητα Ηράκλειου , που παραμένει σε επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης , έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές , προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown.

Προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης  προκαλεί ο  αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην ΠΕ Ηρακλείου τις τελευταίες μέρες. Η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown .

Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός πως κανείς ασθενής δε νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Κρήτης .

Στο μεταξύ σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές του Ηρακλείου μετά και την είδηση πως εργαζόμενη στην Μαιευτική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, διαγνώσθηκε με κορωνοϊο την περασμένη Τετάρτη. Παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό και σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση.

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν όμως τόσο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όσο και στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Οι ιχνηλατήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με συνεργεία του ΕΟΔΥ να έχουν προχωρήσει σε λήψη δειγμάτων .

Οι υπηρεσίες του ΟΛΗ παραμένουν κλειστές είναι εξαιτίας των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν. Σύμφωνα με τις  πληροφορίες όλο το προσωπικό του ΟΛΗ, θα βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας, ενώ δεν θα εξυπηρετείται, μέχρι και τη Δευτέρα, το κοινό, παρά μόνο τηλεφωνικά. Παράλληλα στα γραφεία του Οργανισμού πραγματοποιείται απολύμανση αλλά και στους υπόλοιπους χώρους.

Βάσει του νέου επικαιροποιημένου χάρτη με το επιδημιoλογικό φορτίου του κορωνοϊού ανά περιοχή οι ΠΕ Χανίων , Ρεθύμνου και Λασιθίου παραμένουν επίπεδο 1-ετοιμότητας και η ΠΕ Ηρακλείου στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης