Βίντεο:Συγκρατημένη αισιοδοξία για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

17.24

Στην Νευρολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. Χθες εξήλθε από τη ΜΕΘ καθώς πλέον είναι απύρετος και καλά στην υγεία του. Κλήρος και λαός έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν καθώς  εδώ και  μέρες περίμεναν την έξοδό του από τη ΜΕΘ.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου . Χθες ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης εξήλθε από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ . Παρόντες στην έξοδό του από τη ΜΕΘ ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.

Η  Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης με ανακοίνωση της αναφέρει :

“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει μετά δοξολογίας στο Θεό, ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος εξήλθε χθες 6 Οκτωβρίου, από την Μ.Ε.Θ. του ΠΑ.Γ.Ν.Η και μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας της Νευρολογικής Κλινικής.

Η κατάσταση της υγείας του Σεβασμιωτάτου είναι σταθερή αλλά ευάλωτη και γι’ αυτό, από τους θεράποντες ιατρούς, απαγορεύονται κάθε είδους επισκεπτήρια.Καλούμε παράλληλα όλους τους ευσεβείς χριστιανούς, σε προσευχή υπέρ υγείας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας”.

Πλέον κλήρος και λαός πάντως  εξακολουθεί να αγωνία. Ο αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική για παρακολούθηση εως ότου κριθεί πως μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντα του .

Υπενθυμίζεται πως ο Σεβασμιώτατος παρέμενε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ εδώ και εννέα μέρες δηλαδή  από την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, λόγω της οξείας υπερκαπνικής αναπνευστικής ανεπάρκειας που παρουσίασε.