Βίντεο:Συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού

14.30

Αποκλιμάκωση της πανδημίας καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα  ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά  στο πλαίσιο συναντήσεων στο Δήμο Χανίων και την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων ενόψει του επίσημου ανοίγματος του τουρισμού . Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει προβληματισμός από τον αριθμό των κρουσμάτων στην Κρήτη και τα Χανιά ειδικότερα  τόνισε πρέπει όμως όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να μην εφησυχάζουμε.

Εκτός από  τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ στις συναντήσεις μετείχε και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος , Αλέξανδρος Βασιλικός ο οποίος απέφυγε να κάνει προβλέψεις για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου κάνοντας λόγο για ένα δύσκολο δρόμο που απαιτεί σοβαρότητα και επιμονή παρά τα όπλα που έχουν για τη διαχείριση της πανδημίας δηλαδή τους εμβολιασμούς και τα self tests.

Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την φετινή χρονιά , με δεδομένο πως η καλή εικόνα που η Ελλάδα δημιούργησε πέρυσι μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί.

Τους κύριους  Αρκουμανέα και Βασιλικό συνόδευε και ο Γιώργος Ρηγάκος γιατρός στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ και μέλος της Επιτροπής Ταχείας Αντιμετώπισης Δημοσίων Κινδύνων.

Να σημειωθεί πως πριν τη συνάντηση στο δημαρχείο Χανίων  ο κ. Αρκουμανέας επισκέφθηκε  το σημείο που διενεργούνταν rapid test στον αίθριο χώρο του δημαρχείου.