Βίντεο: Έντονη η δυσαρέσκεια Κουριδάκη – «Ζητάω δημόσια αξιολόγηση»

14.05

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή της παράδοση της προεδρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10 πρωί παραχώρησε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Μανώλης Κουριδάκης.
Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο παρακάτω βίντεο

Αναλυτικά όσα είπε:

Η απερχόμενη Επιτροπή Διοίκησης, στην οποία είχα την τιμή να προεδρεύω, σε μόλις 20 μήνες της θητείας της και μέσα σε ένα πρωτόγνωρο –λόγω Covid- περιβάλλον, όπου όλες οι δημόσιες δομές υπολειτουργούσαν, με μειωμένο με περισσότερο από 200.000 € προϋπολογισμό (88.000 χρέος από την προηγούμενη διοίκηση και 120.000 για μισθοδοσία υπαλλήλων που προηγούμενα πληρωνόταν από την Γ.Γ.Α. ), με μηδενικό μόνιμο τεχνικό προσωπικό, κατάφερε να δρομολογήσει και να ολοκληρώσει μια σειρά από παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων. Θα τολμήσω να πω ότι όσα έγιναν και δρομολογήθηκαν σε μόλις 20 μήνες δεν είχαν γίνει τα τελευταία αρκετά χρόνια!

Με δική μας παρότρυνση οδηγηθήκαμε στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τον Ο.Α.Κ. και η έναρξη μελετών κόστους 248.000 ευρώ. Οι μελέτες αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ. Χανίων, καθώς επίσης και την εξ’ ολοκλήρου συντήρηση – αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού-μηχανολογικού και κτιριακού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου. Το έργο είναι προς ένταξη στην ΣΑΕ 016 και αναμένεται εντός των ημερών η ένταξη του, από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αναφέρουμε συνοπτικά εργασίες και προμήθειες ανά αθλητική εγκατάσταση: :

  • ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΝΙΩΝ:
    • Πυλώνες Φωτισμού και Προθερμαντήριο: Για την ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού του Σταδίου με την από 11/02/2021 απόφαση της Γ.Γ.Α ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος έργου με προσφορά συμβατικού αντικειμένου 335.287,04€ (πλέον ΦΠΑ 24%), ενώ για το προθερμαντήριο με την από 05/03/2021 απόφαση της Γ.Γ.Α ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος έργου με προσφορά συμβατικού αντικειμένου 51.979,92€ (πλέον ΦΠΑ 24%).
      Οι εργασίες ξεκινάνε τον Οκτώβριο.

 

  • Περίφραξη Σταδίου: Έχει γίνει Τεχνική Έκθεση για την αποκατάσταση της περίφραξης του σταδίου επί της οδού Κοραή και η οποία έχει σταλεί στην Γ.Γ.Α.. Με την από 16/09/2020 απαντητική επιστολή της Γραμματείας στο αίτημα μας για αποκατάσταση της περίφραξης σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, μας έγινε γνωστό ότι δεν επιτρεπόταν καμία τεχνική παρέμβαση γιατί το τμήμα περιλαμβάνεται στην εργολαβία με τίτλο «ΕΑΚ Χανίων: Εργασίες επισκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων» στην οποία δεν είχε γίνει μερική και οριστική παραλαβή. Στις 15/07/2021 κλιμάκιο μηχανικών της Γ.Γ.Α. έκανε αυτοψία και έγινε πλέον η οριστική παραλαβή της περίφραξης και οι εργασίες μπορούν να προχωρήσουν.

 

  • Άρση Βαρών: Στην ίδια επίσκεψη του κλιμακίου μηχανικών της Γ.Γ.Α. (15/07/2021) έγινε εκτεταμένη αυτοψία ώστε να προχωρήσουν στην επικαιροποίηση μελέτης στατικής αποκατάστασης (που έχει συνταχθεί από ιδιώτη μηχανικό με πόρους του ΕΑΚ Χανίων) η οποία είναι στα χέρια της Γ.Γ.Α. από το 2018. Οι μηχανικοί της Γ.Γ.Α. μας ενημέρωσαν ότι η μελέτη είναι άρτια όμως είναι αναγκαία η προμήθεια ενός τεχνικού λογισμικού για την επικαιροποίηση της. Το λογισμικό είναι ήδη στα χέρια της Γ.Γ.Α. και αναμένεται η επικαιροποίηση της και η ένταξη εντός του έτους στο ΠΔΕ.

 

  • Αντισφαίριση: Σχετική μελέτη αναμένεται και για τα στατικά του κτηριακού συγκροτήματος της αντισφαίρισης μετά και την εκτεταμένη αυτοψία του κλιμακίου των μηχανικών της Γ.Γ.Α. κατά την προαναφερόμενη επίσκεψη. Παράλληλα, στην προγραμματική με την περιφέρεια υπάρχει προμήθεια LED φωτισμού γηπέδου αντισφαίρισης ύψους 20.000 €.

 

  • Κλειστό Γυμναστήριο: Βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης η προγραμματική σύμβαση που είχαμε συνάψει με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνολικού ύψους 100.000€ και αφορά:
    • Αποκατάσταση του παρκέ του γηπέδου μπάσκετ. (Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο)
    • Προμήθεια ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων. (Έχει ολοκληρωθεί)
    • Προμήθεια στρώματος άλματος επί κοντώ. (Έχει ολοκληρωθεί)
    • Αποκατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων ασφαλείας. (Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο)

 

  • Τουαλέτες/Αποδυτήρια: Έγινε αποψίλωση των μεμβρανών από τις οροφές των αποδυτηρίων προ δύο μηνών ώστε να φύγει το μεγαλύτερο κομμάτι της υγρασίας και προχωράνε οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Οι συνολικές εργασίες, που περιλαμβάνου κτιριακά και μονώσεις, εκτιμώνται περίπου σε 14.000€.

 

Στο ίδιο διάστημα, με πόρους του ΕΑΚ Χανίων, στο Εθνικό Στάδιο έγινε αντικατάσταση θυρών και στις δύο πύλες εισόδου (Ελ. Βενιζέλου και Α. Παπανδρέου) και αποκατάσταση της ταμπέλας εισόδου με φωτιζόμενηαποκατάσταση κερκίδων μπάσκετ και τοποθέτηση καθισμάτωναντικατάσταση ταμπλό μπάσκετεπαναλειτουργία της σάουνας, πλήρης επισκευή και συντήρηση του ηλεκτρικού σταθμού του σταδίου με αντικατάσταση στοιχείων. Τέλος, με δαπάνη της Περιφέρειας, επίκειται η τοποθέτηση αισθητήρων ατμοσφαιρικής ρύπανσης εκτιμώμενου κόστους 450.000 €.

 

Για το αμέσως επόμενο διάστημα, με ιδίους πόρους, έχουν προγραμματιστεί εργασίες που αφορούν:

  • Νέα πεζοδρόμια περιφερειακά του κλειστού γυμναστηρίου (εκτιμώμενο κόστος 5.000€).
  • Πεζοδρόμηση του διαδρόμου μεταξύ των κερκίδων και της περίφραξης του ταρτάν (εκτιμώμενο κόστος 5.000€).
  • Ολική αποκατάσταση των εξωτερικών τοιχίων και της οροφής της αποθήκης του σταδίου (εκτιμώμενο κόστος 6.000€).

Τέλος, βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που θα αφορά προμήθεια και τοποθέτηση:

  • Στρώματος άλματος εις ύψος με την βάση του εκτιμώμενου κόστους 000€.
  • Οργάνων γυμναστικής για τρεις αίθουσες εκτιμώμενου κόστους 000€.
  • Βαλβίδες αλμάτων με τα σκέπαστρά τους εκτιμώμενου κόστους 000€.
  • Εμπόδια 3.000μ (στιπλ) εκτιμώμενου κόστους  500€.

 

  • ΕΘΝΙΚΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

Όσο αφορά το κολυμβητήριο, από ιδίους πόρους προχωρήσαμε στην προμήθεια φωτισμού πισίνας 50μ, ιστών τοποθέτησης φωτισμού, αλεξικέραυνα, νέα αντλία νερού καθώς επίσης έγιναν εργασίες συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ολοκληρώθηκε η εργολαβία αποκοπής και αποκομιδής των σκεπάστρων των κολυμβητικών δεξαμενών των 25 και των 12,5μ, με χρηματοδότηση 80.000€ από τα αποθεματικά του ΕΑΚ Χανίων. Επίκειται η τοποθέτηση 2 πυλώνων φωτισμού στην πισίνα των 50μ.

Έχει προγραμματιστεί η προμήθεια ηλεκτρονικού χρονομέτρου ύψους 10.000€ , μικροφωνική εγκατάσταση ύψους 2.000€ και βαφή-συντήρηση τμήματος κτιριακών εγκαταστάσεων ύψους 2.000€.

 

 

  • ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ:

Στις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου, πάλι με ιδίους πόρους,  προχωρήσαμε στην συντήρηση κτιριακών υποδομών περίπου 1.500 τ.μ. (με εκτεταμένες και εξαιρετικά σοβαρές διαβρώσεις) όπως επίσης και στην συντήρηση ξύλινων επιφανειών περίπου 1.000 τ.μ. όπως επιβάλλεται να πραγματοποιείτε κάθε δύο έτη. Παράλληλα προχωρήσαμε και σε προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Δρομολογήσαμε την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού πήλινου στόχου (με απόσυρση) ύψους περίπου 8250€ και μία σειρά παρεμβάσεων στις κτιριακές υποδομές που αφορούν προμήθεια υλικών βαφής, σκέπαστρα μηχανών (τέντα) για τον πήλινο στόχου καθώς επίσης και μια μελέτη μικρής κλίμακας για κατασκευή πέργκολας για στέγαστρα τοξοβολίας 51τ.μ. συνολικού κόστους περίπου 7.500€.

Τέλος, στην προγραμματική με την περιφέρεια έχει ενταχθεί η αλλαγή ασφαλτικών σε 610τ.μ. οροφής στις υπάρχουσες πέργκολες, αξίας 20.000€ και ηλεκτρονική απεικόνιση βολών σταθερού στόχου (ΠΒ 25μ) ύψους 10.000€.  Επίσης, να προσθέσω ότι προβήκαμε και στην τοπογραφική αποτύπωση των εγκαταστάσεων που είναι αναγκαία για την επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση.