Βίντεο: Αυξημένη ζήτηση για αντιγριπικό εμβόλιο-Νέο φορτίο περιμένουν οι φαρμακοποιοί

16.56

Εν αναμονή παράδοσης της νέας παρτίδας αντιγριπικών εμβολίων βρίσκονται οι φαρμακοποιοί στα Χανιά . παρά το γεγονός πως αρκετοί πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί και μάλιστα πολύ περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη παρισινή περίοδο , η ζήτηση παραμένει υψηλή . Αυτό αποδεικνύεται από τις λίστες αναμονής που ολοένα και μεγαλώνουν στα φαρμακεία των Χανίων .

Μπορεί αρκετοί πολίτες στα Χανιά να έχουν ήδη κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο , αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ζήτηση δεν παραμένει σε υψηλά επίπεδα . Οι φαρμακοποιοί αδυνατούν ωστόσο την περίοδο αυτή να εξυπηρετήσουν όσους έχουν προχωρήσει σε συνταγογράφηση καθώς περιμένουν εναγωνίως την νέα παρτίδα εμβολίων .Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε παράδοση στις 15 Νοεμβρίου όμως με νεότερη ενημέρωση έγινε γνωστή η καθυστέρηση .

Όταν θα φτάσει το νέο φορτίο εμβολίων , θα παραδοθεί στη συνεταιριστική φαρμακαποθήκη των Χανίων  κι έπειτα θα διανεμηθεί στα κατά τόπους φαρμακεία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Χανίων επεσήμανε πάντως πως η ζήτηση των πολιτών για αντιγριπικό εμβόλιο καταγράφεται και αποδεικνύεται από τις λίστες αναμονής που καθημερινά μεγαλώνουν .