Βίντεο: Δεν είναι τόσο φθηνή τελικά μια γονική παροχή

17.38

Ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από την εφαρμογή του αφορολόγητου έως 800.000 ευρώ για τις γονικές παροχές και η κίνηση στα συμβολαιογραφικά γραφεία έχει αυξηθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στα Χανιά κατά περίπου 30% από την 1η Οκτωβρίου. Παράλληλα οι πολίτες θέλουν να προλάβουν και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας από 1η Ιανουαρίου.

Το χρονικό περιθώριο που έθεσε η κυβέρνηση πριν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών η οποία θα γίνει την 01/01 του 2022 έχει πιέσει μηχανικούς και συμβολαιογράφους αλλά και τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι τρέχουν και δε φτάνουν για να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά για τα οποία πρέπει να καταβάλουν ένα πολύ μεγάλο κόστος, αφού για κάθε πράξη είτε πολεοδομική, συμβολαιογραφική ή ρύθμισης στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, απαιτούνται εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ ανάλογα τα πρόστιμα και τις πληρωμές.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι γονείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της μεταβίβασης αλλά στην πορεία εγκαταλείπουν καθώς δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν για να διακανονίσουν όλες τις εκκρεμότητες.

Παράλληλα έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον και των αγοραστών για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αυτές ώστε να μπορούν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο καθώς θα κληθούν το νέο έτος να πληρώσουν περισσότερα με τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Κατά μέσο όρο η διαδικασία της γονικής παροχής αν δεν κολλήσει κάτι στη γραφειοκρατία και υπάρχουν τα χρήματα παίρνει από 20 μέρες έως ένα μήνα.