Βίντεο: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων του 5ου Γυμνασίου

16.31

Είδαν και απόειδαν εκπαιδευτικοί και γονείς του 5ου γυμνασίου Χανίων και σήμερα προχώρησαν σε διαμαρτυρία στο κτίριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . Ο λόγος; Η σύμπτυξη της δευτέρας γυμνασίου σε τέσσερα τμήματα από πέντε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τάξεις των 25 ή και παραπάνω μαθητών .Το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για «σπάσιμο» των τμημάτων μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εισακουσθεί με την αιτιολογία της έλλειψης καθηγητών .

Οι αίθουσες διδασκαλίας υπάρχουν ωστόσο οι μαθητές αναγκάζονται φέτος εν μέσω πανδημίας να κάνουν μάθημα σε τμήματα των 25 ή και παραπάνω ατόμων .Στο 5ο Γυμνάσιο Χανίων οι χώροι για διδασκαλία παραμένουν κενοί και εκπαιδευτικοί και γονείς ζήτησαν  το αυτονόητο σε διαμαρτυρία τους στο κτίριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . Τα τμήματα να γίνουν περισσότερα ώστε να υπάρχουν και ολιγομελείς και πιο ασφαλείς  τάξεις .

Το αίτημα αυτό ετέθη για ακόμη μια φορά υπόψιν του προϊστ. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλη Τζανάκη , ο οποίος ωστόσο αντέτεινε την έλλειψη καθηγητών , αναμένοντας τις προσλήψεις αναπληρωτών που ίσως λύσουν το πρόβλημα.

Στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων βρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών διεκδικώντας ολιγομελή τμήματα με παράλληλη αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων και ιδιωτικών χώρων , δωρεάν τεστ για καθηγητές και μαθητές , πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Γονείς και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη σημερινή διαμαρτυρία καταδίκασαν κάθε μορφή βίας και ειδικά μέσα στο σχολικό περιβάλλον .