Βίντεο: Δράσεις γύρω από το comic και το animation στο ΚΑΜ

17.11

Για 4η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Chaniartoon – International Comic & Animation έρχεται στα Χανιά για μια σειρά από δράσεις γύρω από το comic και το animation.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και της Αsifa Hellas.

Εως τις 20 Σεπτέμβρη 2020 θα πραγματοποιηθούν προβολές animation από όλο τον κόσμο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, καθώς και μια μεγάλη έκθεση σκίτσου/εικονογράφησης με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ θα ανοίξει στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπος, με μια σειρά από προβολές animation για παιδιά αλλά και για ενήλικες.

Το Chaniartoon βρίσκεται κοντά στην τεχνολογία και την αξιοποιεί για να καλύψει το κενό των δράσεων που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Έτσι μέσα από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ, θα μπορούν οι θεατές να περιηγηθούν στους περίπου 60 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, αλλά και μέσα από μια ειδική εφαρμογή να περιηγηθούν σε ένα ψηφιακό artist alley (όπως αυτό είχε προγραμματιστεί να γίνει κανονικά). Επιπλέον εκθέματα επαυξημένης πραγματικότητας θα υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο το παλιό λιμάνι, τα οποία οι θεατές μπορούν να δουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή τάμπλετ μέσα από την ειδική εφαρμογή του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ πλαισιώνουν μια σειρά από εργαστήρια για ενήλικες τα οποία θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά, τα οποία συνδέουν την τέχνη του κόμικ με την αφήγηση, την δημιουργική γραφή, τον χορό και την εκπαίδευση.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.