Βίντεο: Επαναλειτουργούν τα σχολεία πρωτοβάθμιας στις 11 Ιανουαρίου

14.58

Με αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας για να αποφευχθεί η διασπορά κορωνοϊού ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, νηπιαγωγεία , δημοτικά σχολεία και ειδικής αγωγής καθώς και βρεφονηπιακοί σταθμοί . Εκτός των μέτρων που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο,  θα υπάρχει πλέον και πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανα ομάδες τμημάτων όπου είναι εφικτό και για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας , όπου υπάρχουν .

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι . Για τη ΔΟΕ μάλιστα η μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα είναι πολύ σημαντική όπως και η πλήρης κάλυψη σε προσωπικό καθαριότητας.

Να σημειωθεί πως  υπάρχει η δυνατότητα εθελοντικής εξέτασης για κορωνοϊό των εκπαιδευτικών και η διενέργεια δειγματοληπτικών έλεγχων στα σχολεία .

Σε τοπικό επίπεδο ο Δήμος Χανίων το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά προχώρηες σε απολυμάνσεις και σχολαστική καθαριότητα των χώρων , δρομολόγησε την προμήθεια μέσω ΚΕΔΕ των απαραίτητων μασκών και καλύπτει το κενό της πολιτείας με την προμήθεια αναγκαίων αναλώσιμων όπως αντισηπτικών .Παρά ταύτα το κύριο ζητούμενο είναι το επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Υπενθυμίζεται πως όπως και στην 1η καραντίνα απαιτείται η αποστολή sms με τον  κωδικό 4 στο 13033 από του κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά στα σχολεία καθώς και συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνσης μαθητή υπογεγραμμένη από τη δ/νση του σχολείου.