Βίντεο: Rapid test  στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

14.15

Μεγάλο Σάββατο και πολλοί ήταν οι κάτοικοι των Χανίων που θέλησαν να ελέγξουν εάν έχουν covid-19 κάνοντας έλεγχο ταχείας διάγνωσης , το λεγόμενο rapid test  στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από  κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Μπορεί να είναι μέρες εορταστικές όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός επισημαίνουν πολλοί εξ αυτών.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και  στα Χανιά δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση όπως τονίζουν γιατροί , ειδικοί επιστήμονές και πολιτική προστασία και στόχος είναι η τήρηση των μέτρων  προστασίας , ώστε να μην καταγραφεί  επιδείνωση και περαιτέρω διασπορά κορωνοϊού μετά  τις ημέρες του Πάσχα .

Στο μεταξύ άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, αλλά και Johnson & Johnson., το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44.

Επόμενη σταθμός κλιμακίων του ΕΟΔΥ για Rapid Tests στα Χανιά  είναι της Δευτέρα του Πάσχα στην περιοχή του Γυαλί Τζαμισί στο Ενετικό λιμάνι .