Βίντεο: SOS λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

16.31

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα τακτικά χειρουργεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου λόγω εκλείψεων που παρατηρούνται στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων. Μπροστά στο ενδεχόμενο  ακύρωσης όλων των τακτικών επεμβάσεων πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και αποφασίστηκε να μετακινηθεί προσωρινά ένας αναισθησιολόγος από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προς το χειρουργικό τμήμα μέχρι τέλος του μήνα.

 Η έλλειψη αναισθησιολόγων οδηγεί σε αρρυθμίες την ομαλή λειτουργία των τακτικών χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με τους χειρουργούς να δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις .Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόσπαση ενός αναισθησιολόγου προκειμένου να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

 

Λύση στο πρόβλημα αυτό  έστω και προσωρινή δόθηκε σήμερα μετά από σύσκεψη μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου . Αποφασίστηκε μετακινηθεί ένας αναισθησιολόγος από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προς το χειρουργικό τμήμα μέχρι τέλος του μήνα, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διαδικασία των χειρουργείων.

Το  πρόβλημα με την έλλειψη  αναισθησιολόγων υπάρχει εδώ και καιρό  και σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις .

Οι γιατροί πάντως καλούν  το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του τονίζοντας παράλληλα πως ελλείψεις καταγράφονται και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου.