Βρεφονηπιακός σταθμός το πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου – Υπεγράφη το πρωί η σύμβαση

14.36

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στα Χανιά σε ότι αφορά στη διαχείριση των δημόσιων κτηρίων είναι τα πολλά κτίσματα που έχουν εγκαταλειφτεί. Για να μη φτάσουν σε σημείο να ερειπώσουν όμως το πρώην ΙΚΑ ή το πρώην ΘΨΠΧ, ο Δήμος Χανίων για να αξιοποιήσει την περιουσία του ως Καλλικρατικός Δήμος, υπέγραψε σύμβαση με ανάδοχο εργολάβο για να γίνει το πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου, βρεφονηπιακός σταθμός, στον οποίο θα μπορούν να φιλοξενηθούν 25 νήπια και 24 βρέφη.

Σε έναν χρόνο θα είναι έτοιμος ο σταθμός ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 50 παιδιά, καλύπτοντας ένα μέρος των μεγάλων αναγκών των οικισμών του Ακρωτηρίου και σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο και πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΠ, του χρόνου τα παιδιά που θα μπορούν να μπουν στους παιδικούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ από 750 φέτος, θα είναι 860, όταν ολοκληρωθεί και ο σταθμός του Καλυκά.

Ο ευρύτερος στόχος είναι να αξιοποιηθούν όλα τα δημοτικά κτήρια όπως τα Νεώρια, αλλά και το παλιό Δημαρχείο στην οδό Χάληδων, η χρήση του οποίου είναι σε διαβούλευση και σε έναν μήνα όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων θα έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση.