Γιορτές Ρόκκας 2021 Μικρές Επαναστατικές Αφετηρίες 30 Ιουλίου – 22 Αυγούστου Οι Γιορτές Ρόκκας επιστρέφουν!

13.18

Αυτό το καλοκαίρι, και έπειτα από μία επεισοδιακή χρονιά-πρόκληση, οι Γιορτές Ρόκκας επιστρέφουν πιο επίκαιρες, διαχρονικές και επιτακτικές από ποτέ. Τα χωριά Ρόκκας και Κεράς είναι έτοιμα να υποδεχτούν επισκέπτες και θεατές με ένα σύνολο μουσικών και παραστατικών δράσεων που υπόσχονται να ενθουσιάσουν, να εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν “Μικρές Επαναστατικές Αφετηρίες”, από τις οποίες ο καθένας μας ξεκινά τη δική του ανατροπή.

Άλλωστε, είναι οι μικρές, προσωπικές ανατροπές που πυροδοτούν την εξέλιξη. Οι ίδιες οι Γιορτές Ρόκκας ξεκίνησαν από μία τέτοια υπέρβαση, όταν μία μικρή ομάδα ανθρώπων τόλμησε να ονειρευτεί κάτι εκτός πραγματικότητας. Όταν δημιούργησαν μία εκδήλωση που στην εξέλιξή της τελικά ξεπέρασε τα σύνορα των χωριών, σχηματίζοντας μία νέα κοινωνική και καλλιτεχνική πραγματικότητα που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς.

Φέτος, οι Γιορτές Ρόκκας επιστρέφουν σχεδιάζοντας μια επανάσταση δική τους. Κλείνουν τον κύκλο τους, με σημαντική παρουσία 8 ετών, και ξεκινούν έναν νέο. Με την ιστορία τους να τις συνοδεύει, απεμπλέκονται από αυτήν και ξεκινούν να ανακαλύψουν τις πιο λαμπρές προοπτικές τους, με την ισχυρή πεποίθηση ότι αυτή η μικρή επανάσταση θα ενισχύσει την ήδη πλούσια κληρονομιά τους.

Πάντα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της τέχνης, το 2021 οι ρόλοι αλλάζουν και αντί να δώσουμε τη δύναμη ξανά στην ιστορία, τολμάμε να την αμφισβητήσουμε και να ονειρευτούμε απαλλαγμένοι από όσα οι παραδόσεις προδιαγράφουν. Μάλιστα, ο χρονισμός αυτού του εγχειρήματος, που συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, αποδεικνύει ότι η δική μας μικρή επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει.

Η εικαστική προσέγγιση της φετινής θεματικής των Γιορτών Ρόκκας μελέτησε την αφετηρία, την εκκίνηση. Το σημείο από όπου κάτι ξεκινάει, μία γραμμή, μία ιδέα, ένας αγώνας, μία επανάσταση. Από μία αφετηρία-σημείο, η επανάσταση ξεκινάει και απλώνεται σαν έκρηξη, μέσα από τους ανθρώπους, στο χώρο και στον χρόνο. Στην έκρηξη αυτή βασίζεται το εικαστικό των Γιορτών Ρόκκας για το 2021. Μία έκρηξη-επανάσταση που σχηματίζει μία σπείρα, το αρχέγονο σύμβολο της ζωής, με αφετηρία τα χρώματα που συμβολίζουν το ηλιοβασίλεμα και τα πρώτα χρώματα που απλώνονται το βράδυ στον ουρανό.

Φέτος, στην όγδοη χρονιά των Γιορτών Ρόκκας, από τις 30 Ιουλίου έως και τις 22 Αυγούστου θα απολαύσετε μουσική, θέατρο, παραστατικές τέχνες, και μία ακόμη συγκλονιστική συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο Ρόκκας, υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Μείνετε συντονισμένοι για λεπτομέρειες, ημερομηνίες και προπώληση εισιτηρίων.

© Φωτογραφία: Evan Possley / Γιορτές Ρόκκας 2021

Να μην ξεχνάς πως είμαστε επαναστάτες.

Και επαναστάτες σαν και μας πρέπει ν’ αρχίζουνε την επανάσταση

από τον εαυτό τους.

Ανδρέας Εμπειρίκος

 

www.giortesrokkas.gr
www.facebook.com/giortesrokkas
www.instagram.com/giortesrokkas