Γ. Πλακιωτάκης: Θα χρηματοδοτήσουμε τη μελέτη για την αποκατάσταση της διάβρωσης των ακτών των Χανίων

19.07

Όλα τα λιμάνια πρέπει να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα τους, σημείωσε από τα Χανιά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία από τα οποία θα μπορούσαν να αντληθούν οι πιστώσεις για ώριμες μελέτες μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, οι Δήμαρχοι του νομού που έθεσαν υπόψιν του Υπουργού τις λιμενικές υποδομές που χρειάζονται αποκατάσταση ενώ τέθηκαν και ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου όπως τα καταδυτικά πάρκα σε Χανιά, στα Θοδωρού και στον Αποκόρωνα. Παράλληλα συζητήθηκε και η ολοκλήρωση της μελέτης για τη διάβρωση των ακτών στον κόλπο των Χανίων.

 

Εν τω μεταξύ, από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων παρουσιάστηκε η πορεία εξέλιξης των μελετών που αφορούν στην αναβάθμιση του Λιμένα της Σούδας με την επέκταση του προβλήτα Αδρείας αλλά και τη δημιουργία σταθμού επιβατών, με τον Γιάννη Πλακιωτάκη να σημειώνει ότι δε γίνεται να αναβαθμιστούν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Ναύσταθμο και τη Νατοϊκή Βάση και όχι στο εμπορικό – επιβατικό λιμάνι.