“Δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα για τα όσα κατήγγειλα” λέει ο 27χρονος πρώην εργαζόμενος του Οίκου Ευγηρίας στα Χανιά

19.22

Τηλεφωνικές απειλές εναντίον της ζωής του έχει δεχτεί ο 27χρονος βοηθός νοσηλευτή ο οποίος καταγγέλλει τα όσα ο ίδιος έβλεπε να συμβαίνουν στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, κάνοντας λόγο για κακομεταχείριση ηλικιωμένων. Ο Δημήτρης Μαυρακάκης αναφέρει ότι δύο φορές δέχτηκε τηλεφωνήματα, με τον άγνωστο στην άλλη άκρη της γραμμής να τον καλεί να σταματήσει να μιλάει για το συγκεκριμένο γηροκομείο.

Ο νεαρός νοσηλευτής έχει ενημερώσει τις αρχές για τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα καθώς τις τελευταίες ημέρες τα όσα καταγγέλλει για τη συγκεκριμένη δομή έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις πανελλαδικά. Μιλώντας στην κάμερα της Νέας Τηλεόρασης λέει ότι ο οίκος ευγηρίας λειτουργούσε με το λιγότερο δυνατό προσωπικό καθώς στη νυχτερινή βάρδια για περίπου 60 ηλικιωμένους εργαζόταν μόνο ένας.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος όπως αναφέρει ο 27χρονος που ο νοσηλευτής αναγκαζόταν να δέσει κάποιους από τους ηλικιωμένους καθώς δεν προλάβαινε να τους περιποιηθεί ή και να τους αλλάξει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα στον 27χρονο φάνηκε περίεργο το γεγονός των πολλών θανάτων σε μία εβδομάδα στη δομή με το αίτιο θανάτου να είναι το ίδιο για όλους τους ηλικιωμένους.

Ο νεαρός βοηθός νοσηλευτή αναφέρει ότι με μια πετσέτα σκούπιζαν αρκετούς ηλικιωμένους μετά το μπάνιο τους και με ένα ξυραφάκι επίσης ξυρίζονταν περίπου 10 άτομα.

Σε ότι αφορά το λιγοστό φαγητό ο Δημήτρης Μαυρακάκης σημειώνει ότι ηλικιωμένοι ζητούσαν από τους εργαζόμενους φαγητό γιατί πεινούσαν.

Τέλος ο ίδιος αναφέρει ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη διοίκηση επειδή διαμαρτυρόταν για την κατάσταση στον οίκο ευγηρίας.