“Δειλοί φονιάδες” αυτοί που σκότωσαν το Κρι Κρι στο φαράγγι της Σαμαριάς

16.52

Για ανήθικη, απάνθρωπη και άνανδρη πράξη κάνει λόγο η διεύθυνση Δασών Χανίων, αναφορικά με τον θλιβερό θάνατο ενός κρητικού αιγάγρου στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς. Όπως είναι γνωστό άγνωστοι σκότωσαν ένα θηλυκό Κρι Κρι 5 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, μέσα στο σκοτάδι, στην είσοδο του φαραγγιού στο Ξυλόσκαλο.

Η Δασάρχης,  Πολύμνια Σκλαβάκη χαρακτηρίζει τους δράστες δειλούς που μέσα στη νύχτα σκότωσαν το ανυπεράσπιστο ζώο, δίνοντας συγχαρητήρια στον φύλακα που η παρέμβαση του η οποία έτρεψε σε φυγή τους δράστες απέτρεψε ενδεχομένως τη θανάτωση περισσότερων ζώων, μιας και αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν, όπου υπήρξε σύλληψη για τον θάνατο 4ων Κρι Κρι.

Η Διεύθυνση Δασών κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων και καλεί την τοπική κοινωνία με τη στάση της να γυρίσει την πλάτη σε τέτοιες ενέργειες. Σε αυτούς που εμπορεύονται το κρέας των αγριμιών να μην τα αγοράζουν και σε εκείνους που κάνουν γλέντια με κρέας από αγρίμια, αν είναι καλεσμένοι να μη συμμετέχουν.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, όπου μεταφέρθηκε η σορός του για μελέτη, υπολογίζουν την ηλικία του γύρω στα 6 έτη .