Δεν πήρε πίσω τα κτήρια στον λόφο Καστέλι το Πολυτεχνείο Κρήτης

16.22

Για αρκετή ώρα συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να αποφασίσει στο αν θα δώσει παράταση στην εκμίσθωση των κτηρίων στο Λόφο Καστέλι στην εταιρεία Belvedere για τη δημιουργία ξενοδοχείου. Οι ενστάσεις ήταν αρκετές και έντονες, αλλά τελικά με 8 ψήφους υπέρ και 4 κατά η Σύγκλητος αποφάσισε την ανανέωση της σύμβαση μέχρι τις 3 Αυγούστου του 2023.

Οι καθηγητές του Πολυτεχνείου, που είπαν το ναι στην παράταση, επιχειρηματολόγησαν στο ότι αν διέκοπταν την εκμίσθωση, θα υπήρχαν οικονομικές επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό ίδρυμα ενώ εκείνοι που εξέφρασαν την άρνηση τους στην παράταση, υπογράμμισαν ότι η εταιρεία δεν έχει ανταποκριθεί σε μέρος των συμβατικών της  υποχρεώσεων αφού για 2,5 χρόνια από το 2017 δεν τεκμηριωνόταν καμία δράση της όπως προβλεπόταν, ενώ και οι διαρκείς παρατάσεις που της δίνονται για να υλοποιήσει το έργο αποτρέπουν άλλους επενδυτές με μεγαλύτερες οικονομικές προσφορές να καταθέσουν πρόταση.

Την αξιοποίηση του χώρου ζητούν οι Χανιώτες, ενώ να σημειωθεί πως το κτήριο της πρώην Μεραρχίας, τελεί από πέρυσι τον Ιούνιο ξανά υπό κατάληψη.

Προς το παρόν άγνωστο είναι το αν και πότε η εταιρεία θα προχωρήσει στις εργασίες για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας.