Δε φαίνεται να ξεκολλάει άμεσα το ναυάγιο από τον κόλπο της Κισάμου – “Άφαντη η εταιρεία…”

16.41

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης των οχημάτων και γενικότερα των καλυμμάτων των αμπαριών του φορτηγού πλοίου Manassa  Rose M που ναυάγησε πριν από μία εβδομάδα στον κόλπο της Κισάμου. Στο ναυάγιο βρίσκεται μια πλωτή εξέδρα ένα ρυμουλκό και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, το Τελωνείο και την εταιρεία ανέλκυσης γίνεται προσπάθεια να επισπευστούν οι εργασίες, πριν αγριέψει και πάλι ο καιρός.

Το στοίχημα είναι όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο βράδυ που οι καιρικές συνθήκες θα γίνουν απαγορευτικές για τέτοιου είδους εργασίες. Ότι ανασυρθεί από το ναυάγιο θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Κισάμου.

Προς το παρόν με το ναυάγιο έχει ασχοληθεί η ασφαλιστική εταιρεία του φορτίου του πλοίο και το Ελληνικό Δημόσιο καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η πλοιοκτήτρια εταιρεία φέρεται να μην είναι ασφαλισμένη σε περίπτωση ναυαγίου του Μanassa Rose.

Μπορεί το ελληνικό κράτος να αντέδρασε εγκαίρως σε ότι αφορά στην αποτροπή της ρύπανσης από το πλοίο αλλά η απομάκρυνση του κουφαριού έχει μπροστά τις διαγωνισμούς και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.