Διαφορετικός ο φετινός εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου ελέω κορωνοϊου

14.46

Διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν φέτος στα Χανιά ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου πολιούχου της πόλεως και της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων χωρίς όμως τη συμμετοχή κοινού.

Ημέρα γιορτής σήμερα για Χανιά , όμως υπό τη σκιά των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού . Ο εορτασμός των  εισόδιων της Θεοτόκου , πολιούχου των Χανίων και της ημέρας των Ε.Δ. ,δε θύμιζε σε τίποτα των προηγούμενων ετών . Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων  πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κόσμου και το μόνο που αντηχούσε ήταν η φωνή του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και των ιερέων.

Άλλοτε ο κόσμος πλημμύριζε τις εκκλησίες και τους δρόμους και τα καταστήματα της πόλης με εορταστική διάθεση .Σήμερα οι δρόμοι ήταν άδειοι και ο κόσμος που κυκλοφορούσε ελάχιστος .

Το πρωί έγινε χώρα η επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά και αυτή όμως  χωρίς τη συμμετοχή κοινού.

Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουν ο Παναγιώτης, η Μαρία, η Δέσποινα, αλλά και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις γιορτάζουν την «Υπέρμαχο στρατηγό» τους.