Διεθνές Πολιτιστικό Αντάμωμα 2021, 22 – 08- 2021, 8μμ Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

13.27

Διεθνές Πολιτιστικό Αντάμωμα 2021, 22 – 08- 2021, 8.30μμ
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Χορευτικός Όμιλος Χανίων « Ο Ψηλορείτης» 1980-2021 –  41 Χρόνια

Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» σας προσκαλεί στο “20ο Διεθνές Πολιτιστικό Αντάμωμα” σε μια γιορτή χαράς και Πολιτισμού.

Η ανάπτυξη του πολιτισμού, η διατήρηση της παράδοσης και πνευματικής μας κληρονομιάς, αλλά και η συνεργασία με άλλους λαούς, αποτελούν βασικούς στόχους της εκδήλωσης αυτής. Μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ήθη και έθιμα άλλων λαών και να καμαρώσουμε τις νέες και τους νέους που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις, δυναμώνοντας τις ρίζες του πολιτισμού, την φιλία και την ειρήνη των λαών.
Θα συμμετάσχουν συγκροτήματα από Βενεζουέλα “Venezuela Danza y Tambor”, από Κύπρο ο Λαογραφικός Όμιλος “Βούρκα Μένοικο”, από Κομοτηνή ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών” και ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “O Ψηλορείτης”.
Στην κρητική μουσική θα συμμετέχει το συγκρότημα του Ηλία Χορευτάκη.
Παρουσίαση Ζαχαρένια Μπούτζουκα.
Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “O Ψηλορείτης” μέσα στα 41 χρόνια πορείας του έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) με μικρούς και μεγάλους χορευτές με πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ. Είναι μέλος του Ελληνικού Εθνικού τμήματος CIOFF, και μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V της UNESCO.

 

Διοργανωτής: Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης»

Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων και ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.