Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

16.27

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας της εκτόξευσης των αριθμών των κρουσμάτων. Μονόδρομος θα είναι το lockdown εάν δεν καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός τονίζουν οι ειδικοί, με το διευθυντή της  ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκο Καπραβέλος μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης να αναφέρει ότι  το νοσοκομείο είναι “κλειστον λόγω πληρότητας”.

Για ακόμη μια δραματική βάρδια στο νοσοκομείο Παπανικολάου έκανε λόγο ο διευθυντής ΜΕΘ, σχολιάζοντας ότι και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που δεν θα φτάνουν. «Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν φτάσει στα όριά τους. Όλο αυτό το διάστημα έχουν ζήσει οικογενειακές τραγωδίες που δεν μπορούν και οι ίδιοι να διαχειριστούν.

Εντωμεταξύ το νοσοκομείο «Παπανικολάου» άνοιξε ακόμη 9 κλίνες εντατικής με πέντε γιατρούς που έφθασαν από την Αθήνα ώστε να απορροφηθούν οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.