Δύο νέα απορριμματοφόρα οχήματα απέκτησε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

15.05

Στην παραλαβή δύο νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων, προχώρησε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με σκοπό την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του μηχανοκίνητου στόλου του Δήμου και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ώστε να παρέχονται αποδοτικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Πρόκειται για οχήματα με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας με σύστημα ανύψωσης κάδων, το ένα χωρητικότητας 16κ.μ. και το άλλο 22κ.μ.,που διαθέτουν όλες τις σύγχρονες λειτουργίες και απαιτήσεις για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας ύψους 395.300 € (με ΦΠΑ),έγινε μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», μετά από τη διεξαγωγή διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, στην οποία προχώρησε το περασμένο έτος η δημοτική αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η παραλαβή των νέων οχημάτων πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Δήμαρχο κ. Μανώλη Φραγκάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Μανώλη Σμυρνάκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρή. Μετά την παραλαβή ακολούθησε ενημέρωση του τεχνικού προσωπικού και των οδηγών της υπηρεσίας για το χειρισμό και τη συντήρηση των οχημάτων.

Με σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ Μ. Φραγκάκης επισήμανε τα εξής: «Εξοπλίζουμε, μετά από πολλά χρόνια την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, με την αγορά μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος ll, δύο νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων. Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται στην πράξη. Βήμα – βήμα βελτιώνουμε τις συνθήκες και τα μέσα εργασίας στον τομέα της καθαριότητας και ανακύκλωσης, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Με υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά συνεχίζουμε το έργο μας».