Δύο τμήματα σε αναστολή από σήμερα στην Κρήτη – Αυξάνονται τα κρούσματα στους μαθητές

15.26

Δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει την ανιούσα. Στα Χανιά από σήμερα και για μέχρι τις 11 Νοεμβρίου το τμήμα της Πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου στον οικισμό του Ναυστάθμου Κρήτης. Είναι το πρώτο σχολείο μέχρι σήμερα που τμήμα του καταγράφει 50% +1 κρούσματα. Την περασμένη Παρασκευή καταγράφηκε το πρώτο και στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης βρέθηκαν άλλα 6. Γενικά τα κρούσματα στο τμήμα είναι 9 σε σύνολο 17 μαθητών.

Από σήμερα κλείνει και το δεύτερο τμήμα της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου στη Νεάπολη Λασιθίου καθώς θετικοί είναι οι 11 από τους 18 μαθητές. Καθημερινά καταγράφονται νέες μολύνσεις στους μαθητές όλων των ηλικιών. Αυτό που παρατηρεί η προϊσταμένη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων είναι ότι ναι μεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες όμως δεν καταγράφεται συρροή σε κάποια σχολική μονάδα.

Και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθημερινά καταγράφονται κρούσματα με τον κ. Μανώλη Τζανάκη να σημειώνει ότι η κατάσταση προς το παρόν είναι ελεγχόμενη καθώς όταν παρουσιάζεται κάποιος θετικός εντοπίζεται έγκαιρα και δε γίνεται διασπορά.

Πριν δύο μέρες η υφυπουργός παιδείας Ζέτα Μακρή έδωσε στη Βουλή τα στοιχεία του υπουργείου, σημειώνοντας ότι από 1η Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί περίπου 38.000 κρούσματα σε ηλικίες από 4 – 18 ετών. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από αυτά το 18,3% οφείλεται στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δηλαδή η διασπορά στο σύνολο των μαθητών της χώρας είναι σε ποσοστό 0,48%. Τέλος πανελλαδικά σε αναστολή είναι το 0,2% των 80.000 τμημάτων.