Δώρισαν Χαμόγελα οι πυροσβέστες στα Χανιά

15.06

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είναι η λάμψη και ο στολισμός αντικειμένων και ανθρώπων που όταν αυτά σβήσουν και αλλάξουν, επιστρέφει η ρουτίνα της καθημερινότητας. Είναι το χαμόγελο που παραμένει στα χείλη μέσα από την αλληλεγγύη και τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη. Έτσι όπως κάθε χρόνο, οι πυροσβέστες των Χανίων συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Τα παιδιά και οι οικογένειες που έχουν την ανάγκη της φροντίδας του Χαμόγελου δεν είναι λίγα αφού συνολικά φέτος 550 παιδιά και οικογένειες από διάφορες εθνικότητες υποστηρίζονται από τη δομή.

Τον τελευταίο χρόνο ολοένα και περισσότερα παιδιά αλλά και ολόκληρες οικογένειες ζητούν στήριξη καθώς και αυτή η χρονιά της πανδημίας οδήγησε αρκετούς στην ανεργία, με αποτέλεσμα η επιβίωση στις απαιτήσεις της καθημερινότητας να είναι ένας καθημερινός αγώνας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζεται στον Εθελοντισμό και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του, στην Πλατεία 1866, από τις 20 ως τις 31 Δεκεμβρίου.