Εγκαινιάστηκε στον Φιρκά η έκθεση το “Μουσείο πάει Σχολείο”

14.50

Γιατί τα πολεμικά τυφέκια της επανάστασης του 1821 τα έλεγαν καριοφίλια; Πόσοι γνωρίζουν ότι το όνομα τους προέκυψε από τη συγχώνευση των επιθέτων των Ιταλών κατασκευαστών που προμήθευαν στους οπλουργούς της εποχής τα εξαρτήματα. Αυτά και άλλα πολλά θα μπορέσουν να μάθουν όσοι δώσουν το παρόν στην έκθεση του Πολεμικού Μουσείου στους χώρους των πρώην κελιών του Φρουρίου του Φιρκά στα Χανιά.

Η έκθεση έχει τίτλο “Το Μουσείο πάει Σχολείο” και απευθύνεται στους μαθητές των Χανίων. Το Πολεμικό Μουσείο με αυτόν τον τρόπο συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Όσοι επισκεφτούν την έκθεση θα δουν τα όπλα της εποχής, χειρόγραφα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλά και το τι έγραφαν τότε οι εφημερίδες.

Τα εκθέματα έχουν ταξιδέψει από την Αθήνα και θα μείνουν στο Πολεμικό Μουσείο των Χανίων μέχρι την Παρασκευή, με τον κ. Κράγκαρη, μέλος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείο, να δεσμεύεται ότι κάποια στιγμή στα Χανιά θα επαναλειτουργήσει το Πολεμικό Μουσείο με το σύνολο των εκθεμάτων του, τα οποία έχουν εδώ και χρόνια απομακρυνθεί από τους καμένους πλέον Ιταλικούς στρατώνες της οδού Τζανακάκη.