Εθελοντική αιμοδοσία στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

15.46

Δεκάδες τροχαία ατυχήματα σημειώνονται καθημερινά στους δρόμους της Κρήτης με αρκετά από αυτά να μην έχουν καλή κατάληξη. Στα περισσότερα ατυχήματα οι εμπλεκόμενοι τραυματίζονται με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους στα Νοσοκομεία του νησιού να χρειαστούν πολλές φιάλες αίμα. Η ζήτηση για αίμα είναι μεγάλη δεδομένου ότι από τις εθελοντικές αιμοδοσίες εξυπηρετούνται, εκτός από έκτακτα περιστατικά, χειρουργεία, μονάδες αιμοκάθαρσης, μονάδες και κέντρα μεσογειακής αναιμίας.

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων «Άγιος Ιωάννης» διοργάνωσε αιμοδοσία το πρωί στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Όλες οι αιμοδοσίες γίνονται πάντα με τη συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συμμετέχουν με rapid test. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να δώσουν αίμα ακόμα και την επόμενη μέρα από τον εμβολιασμό τους.

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών συνεχίζει τις αιμοδοσίες την 1 η Δεκεμβρίου στο Μουσείο Εθνικής Ελλάδας «Γαλανόλευκο Φάρο», όπως επίσης και την 8 η Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο του Πλατανιά, από τις 09.00 έως τις 14:00.