Εκδήλωση για την Οικοτεχνία

11.29

Ο ΠΛΟΗΓΟΣ Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή, Ο Δήμος Σφακίων και το Δίκτυο Οικοτεχνών Κρήτης διοργανώνουν Εκδήλωση για την Οικοτεχνία την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7:30’ μμ στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ασκύφου στον Οικισμό Αμμουδάρι. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση ενός νέου μοντέλου Οικοτεχνίας, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κατά την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Κρήτης. Η εφαρμογή του προτύπου αυτού διασφαλίζει την παραγωγή αυθεντικών τοπικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας  και προάγει την βιωσιμότητα των μικρών αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των Οικοτεχνών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 Εισηγήσεις – Θεματικές Εκδήλωσης
7:30’ μμΠροσέλευση κοινού
7:40’ μμΣύντομος χαιρετισμός Εκπροσώπων Φορέων
7:50’ μμ«Νόμος της Οικοτεχνίας»,                                                                                                                                 Μιχάλης Μανωλακάκης – Υπεύθυνος Κέντρου Στήριξης, Οργάνωσης και Προώθησης Οικοτεχνικού Τομέα Κρήτης.
8:00’ μμ

 

«Ασφάλεια και Υγιεινή προϊόντων Οικοτεχνίας»,                                                                                 Ζαχάρης Σωμαράς – Γενικός Διευθυντής Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης
     8:10’ μμ«Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το Κρητικό Οικοτεχνικό Προϊόν»,                                              Δημήτριος Ψαρράς  – Ειδικός Συνεργάτης
  8:30’ μμΣυζήτηση με το κοινό
  9:00’ μμΤέλος Εκδήλωσης