Εντάσσονται στο ΠΕΠ Κρήτης τρεις σημαντικές μελέτες για τον Δήμο Χανίων ύψους 1,8 εκ. ευρώ

14.04

Την ένταξη τριών μελετών του Δήμου Χανίων στο ΠΕΠ Κρήτης υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων παρουσία του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή.

Η ένταξη των τριών νέων μελετών του δήμου Χανίων είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ και αφορούν την ανάπλαση της ανατολικής τάφρου και την αποκατάσταση και επανάχρηση της Βίλας Πωλογιώργη και της Βίλας Σβάρτς.

«Τρείς σημαντικές μελέτες που εντάσσονται για το Δήμο Χανίων, στη λογική μιας βασικής αρχής: Να προετοιμαστούμε με ώριμες μελέτες για έργα της επόμενης περιόδου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, τονίζοντας πως για τον Δήμο Χανίων μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μπορούν να αξιοποιηθούν πόροι ύψους 25 εκ. ευρώ «για έργα πολιτισμού και περιβάλλοντος που θα δώσουν μια άλλη εικόνα στην πόλη και θα ενισχύσουν την ποιότητα ζωής, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες», ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Για «σημαντικές μελέτες», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων. «Έχουν αναφορά σε δύο εμβληματικά κτίρια των Χανίων τα οποία επιτέλους βρίσκουν το δρόμο για την αποκατάσταση και την επανάχρησή τους», δήλωσε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, και τόνισε πως παράλληλα το έργο της ανατολικής Τάφρου έρχεται να ενοποιήσει τις παρεμβάσεις που γίνονται στο Κουμ Καπί και τη γύρω περιοχή μέχρι τα Νεώρεια στηρίζοντας «ένα σύμπλεγμα έργων που δίνει μια καινούργια εικόνα και νομίζω πως είναι αυτό που θέλουν οι πολίτες των Χανίων αλλά και οι επισκέπτες, ν’ αναβαθμίσουμε μια περιοχή που το έχει τόσο πολύ ανάγκη», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Συνοπτική περιγραφή των τριών έργων 

  1. Η μελέτη ανάπλαση Ανατολικής Τάφρου Ενετικών Οχυρώσεων Παλιάς Πόλης Χανίων, έχει στόχο τη διαμόρφωσή της ως χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής και τη λειτουργική, περιβαλλοντική, αισθητική και αειφορική αποκατάστασή της με επεμβάσεις ήπιας μορφής και κλίμακας, και με σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου, συνολικού προϋπολογισμού 443.064,27€
  2. Η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση της Βίλας Πωλογιώργη στην Αμπεριά Χανίων, ως πολυχώρου Πολιτισμού, για ποικίλες δράσεις στους τομείς των σύγχρονων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών (μουσική, φωτογραφία, κινηματογράφος, χαρακτική, γλυπτική, κεραμική, γραφιστική, σχεδιασμός, διακόσμηση, τυπογραφία, κόμικς κλπ). Η μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 672.199,84 €.
  3. Η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση της βίλας ΣΒΑΡΤΣ στη Χαλέπα Χανίων, ως πολυχώρου Πολιτισμού, για τη συντήρηση και έκθεση των συλλογών του Δήμου Χανίων (π.χ. συλλογές Δημοτικής Βιβλιοθηκών κλπ) και των Νομικών του Προσώπων. Η μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 719.955,40 €.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

https://youtu.be/cbMpVgP56lk