Εντυπωσιακό βίντεο από τους Αμερικανούς ναύτες για τις εμπειρίες τους στα Χανιά

17.23

Κι όμως αυτό το βίντεο δεν το έφτιαξαν Χανιώτες που ζουν χρόνια στην πόλη. 4 μέρες ήταν αρκετές για να κινηματογραφήσουν την επίσκεψη τους στα Χανιά οι ναύτες του αεροπλανοφόρου Χάρι Τρούμαν που έδεσε στη Νατοϊκή Βάση της Σούδας, στις 30 Δεκεμβρίου. Οι στρατεύσιμοι εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ που θέλησαν να καταγράψουν σε βίντεο τις εμπειρίες τους από την περιήγηση τους στο κέντρο της πόλης και στα σοκάκια του Ενετικού Λιμανιού.

Όταν έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις την ρουτίνα σου και να δεις ένα λιμάνι που δεν έχεις ξαναδεί, να ξεφύγεις από την επανάληψη του να κάνεις κάθε μέρα τα ίδια πράγματα. Κάνοντας ένα διάλλειμα από όλα αυτά, ξαναγεμίζεις τις μπαταρίες σου και το μυαλό σου. 

(Αμερικανός ναύτης)

Το βίντεο ανέβηκε στη σελίδα στο facebook του Χάρι Τρούμαν μόλις μία εβδομάδα μετά την αναχώρηση του αεροπλανοφόρου και τα μέλη του πληρώματος που το έφτιαξαν αναφέρουν τις εμπειρίες τους από τον τόπο, το πόσο φιλόξενους βρήκαν τους κατοίκους, ενώ οι ίδιοι τονίζουν πως αυτή η επίσκεψη ήταν ότι χρειαζόντουσαν μετά από ένα μήνα στη θάλασσα.

«Το σκηνικό ήταν πανέμορφο, το φαγητό ήταν καταπληκτικό και οι άνθρωποι ήταν τόσο ζεστοί και φιλόξενοι. Όταν βρίσκεσαι σε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού για ένα μήνα βλέποντας μόνο τον ωκεανό…

Με συνεπήρε το μέρος, συνάντησα έναν πολιτισμό που δε γνώριζα. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για ανανέωση πριν την επιστροφή στην καθημερινή ρουτίνα.

(Αμερικανίδα ναύτης)

Τα μέλη του πληρώματος θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαφημίσουν τα Χανιά αλλά και να δείξουν στις οικογένειες τους, πίσω στην Αμερική το που πέρασαν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.