Εξαντλούνται σχεδόν καθημερινά τα ραντεβού στα Χανιά για τον εμβολιασμό λόγω προσέλευσης

16.55

Αύξηση παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί στα Χανιά μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60 ετών και την επιβολή προστίμου των 100 ευρώ τον μήνα σε περίπτωση άρνησης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο υπεύθυνος του δεύτερου κέντρου υγείας Χανίων, σημειώνει ότι η προσέλευση διαρκώς αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Ντουκάκη κυρίως ο φόβος είναι ο παράγοντας που αποτρέπει την πλειοψηφία των ανεμβολίαστων από το κλείσιμο του ραντεβού και με τη χτεσινή εξέλιξη αρκετοί άνω των 60 ετών του εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους.

Παρά την εμβολιαστική κάλυψη του νομού και τους νοσούντες από κορωνοϊό που ανεβάζουν το ποσοστό της ανοσίας σε επίπεδο μη βαριάς νόσησης, καθημερινά κατά μέσο όρο τις τελευταίες μέρες καταγράφονται 55 κρούσματα, με την πλειοψηφία αυτών να είναι σε μαθητές και νέους και κατά προέκταση στις στενές επαφές τους.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς που νοσούν, δέχονται επισκέψεις από γνωστούς τους προκειμένου να τους κολλήσουν, για να μην εμβολιαστούν.

Σε ότι αφορά στον κατ’οίκον εμβολιασμό που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, συνεχίζονται οι επισκέψεις της ΚΟΜΥ, με τον κ. Ντουκάκη να αναφέρει ότι τώρα που γίνεται και Pfizer εμβόλιο πέραν της Johnson, σε όσους δε μπορούν να μετακινηθούν, η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα των εμβολιασμών επιστρέφει η Κυριακή στο δεύτερο Κέντρο Υγείας Χανίων, στο παλιό νοσοκομείο, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.