Επανάληψη στους ελεύθερους εμβολιασμούς σκέφτεται η 7η ΥΠΕ – Πόσοι εμβολιάστηκαν το ΣΚ

16.22

Μέσα σε  16 ώρες σε όλην την Κρήτη έγιναν συνολικά 2.304 εμβολιασμοί στις ηλικίες από 12 και πάνω χωρίς ραντεβού. Ο καιρός είχε φοβίσει την 7η Υγειονομική Περιφέρεια στο γεγονός ότι λίγοι θα ήταν εκείνοι που μέσα στο κρύο, τον αέρα και τη βροχή θα πήγαιναν να εμβολιαστούν. Όμως συνολικά ανταποκρίθηκαν 2.304 πολίτες.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο έγιναν 1.108 εμβολιασμοί, από τους οποίους 534 στο Ηράκλειο, 144 στο Λασίθι, 256 στα Χανιά και 174 στο Ρέθυμνο.

Την Κυριακή έγιναν 1.196 εμβολιασμοί, και συγκεκριμένα 564 στο Ηράκλειο, 198 στο Λασίθι, 248 στα Χανιά και 186 στο Ρέθυμνο.

Φαίνεται πως το κίνητρο για τη μεγάλη αυτή προσέλευση ήταν το να προλάβουν να θωρακίσουν τον Οργανισμό τους απέναντι στον κορωνοϊό οι πολίτες που θέλουν να περάσουν τις γιορτές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από την πρώτη ανάλυση των στοιχείων φαίνεται ότι σε ποσοστό περίπου 90% των πολιτών που πήγαν για να εμβολιαστούν ελεύθερα είναι για την αναμνηστική δόση. Λίγοι ήταν εκείνοι που εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά και ελάχιστα τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών.

Τώρα η 7η ΥΠΕ Κρήτης σκέφτεται να επαναλάβει τη συγκεκριμένη δράση , καθώς το ζητούν και πολίτες, ενώ και Δήμοι στην Κρήτη όπως της Φαιστού και της Σητείας θέλουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ να εμβολιάσουν τον κόσμο στην περιοχή τους.

Παράλληλα στα νοσοκομεία του νησιού στα οποία το Σάββατο ξεκίνησε ο παιδικός εμβολιασμός προσήλθε η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών καθώς μόλις ένα τοις 100 δεν πήγε να κάνει το εμβόλιο.