Επιτέλους χιόνι στα ορεινά της Κρήτης – Ο Λέανδρος προκάλεσε μικροπροβλήματα στο νησί

20.37

Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει η κακοκαιρία Λέανδρος αφήνει το αποτύπωμα της στην Κρήτη και το τρίτο κύμα της έντυσε στα λευκά τα ορεινά του νησιού. Στο Οροπέδιο Λασιθίου η έντονη χιονόπτωση οδήγησε στον εγκλωβισμό εκπαιδευτικών και υπαλλήλων με την πολιτική προστασία να ανοίγει το δρόμο προκειμένου οι οδηγοί να φύγουν από τα σχολεία και τις υπηρεσίες τους και να μετακινηθούν προς τις κατοικίες τους. Τα σχολεία στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και αύριο Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά.

Στα Ανώγεια τα σχολεία έκλεισαν μετά τις πρώτες ώρες μαθήματος λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ωστόσο οι μαθητές αύριο αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Την προσοχή των κτηνοτρόφων λόγω παγετού εφιστά ο Δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Στον Δήμο Κισάμου το δημοτικό σχολείο στο Έλος έκλεισε λόγω της χαλαζόπτωσης ενώ στον  Δήμο Πλατανιά προβλήματα παρουσιάστηκαν κυρίως στην ηλεκτροδότηση χωριών όπως στο Ορθούνι, τα Μεσκλά, στον Πρασέ και τον Σέμπρωνα.

Οι αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στα ορεινά καθώς επικρατεί παγετός, το οδόστρωμα είναι ολισθηρό και υπάρχει περιορισμένη ορατότητα λόγω της ομίχλης.

Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση ενώ βροχές αναμένονται και την Τετάρτη το πρωί με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ξανά από Τετάρτη στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.