Επ αόριστον αποκλεισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ από τους κτηνοτρόφους – Θέλουμε να δούμε τον πρωθυπουργό

16.23

Μετά το δασαρχείο Χανίων οι κτηνοτρόφοι πήγαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για αποκλεισμό για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα τους. Τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο οι αγρότες απέκλεισαν την υπηρεσία και θα παραμείνουν σε αυτήν μέχρι ο πρωθυπουργός να συναντηθεί μαζί τους, καθώς όπως λένε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν ικανοποιεί τα αιτήματα τους.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τους κτηνοτρόφους και επειδή αγαπούν το επάγγελμα τους, παρά τις αντιξοότητες, δεν κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους.

Στις 11 το πρωί το ραντεβού δόθηκε στον κόμβο των Μουρνιών από όπου ξεκίνησαν με μηχανοκίνητη πορεία, πέρασαν από το κέντρο της πόλης για να καταλήξουν στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για να επιδώσουν το ψήφισμα τους.

Ο έλεγχος στην είσοδο αυστηρός για τα υγειονομικά πρωτόκολλα με την Αντιπεριφέρεια να δηλώνει αναρμόδια στα αιτήματα τους και γι αυτό θα τα διαβιβάσει στα αρμόδια Υπουργεία.

Να θυμίσουμε πως το βασικό αίτημα των κτηνοτρόφων είναι η ΚΥΑ που στέρησε σε χιλιάδες νέους κτηνοτρόφους ανά την Ελλάδα την επιδότηση ενώ πολύ περισσότεροι είδαν αρκετά λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους και για αυτό ζητούν την κατάργηση της.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.