Ερημιά σε Σταλό – Αγία Μαρίνα – Πλατανιά – Μετρημένοι στα δάχτυλα οι τουρίστες…

20.35

Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε και επίσημα στις πρώτες μέρες του καλοκαιριού όμως η εικόνα στις τουριστικές περιοχές του Σταλού, της Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά, θυμίζει βαρύ χειμώνα. Ελάχιστα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια λειτουργούν, ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και με τα τουριστικά είδη στην πλειοψηφία τους παραμένουν με τα ρολά κατεβασμένα.

Οι τουρίστες στον δρόμο κυριολεκτικά μετρημένοι στα δάχτυλα. Βέβαια οι κλειστές επιχειρήσεις δε μένουν απαρατήρητες από τους λιγοστούς τουρίστες οι οποίοι κάνουν βόλτα σε μια νεκρή από ζωή περιοχή.

Οι τουρίστες πριν επιλέξουν τα Χανιά για να κάνουν τις διακοπές τους μπαίνουν στο διαδίκτυο για να δουν τι εικόνα παρουσιάζει η πανδημία, μιας και οι νέοι κυρίως σε ηλικία δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Το μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τους επιχειρηματίες είναι ότι οι Σκανδιναβικές χώρες που  έχουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τους επιβάλλουν μοριακό έλεγχο για την επιστροφή τους και 14ημερη καραντίνα ανεξάρτητα από το αν είναι αρνητικό ή θετικό το αποτέλεσμα του δείγματος. Αν δεν πρασινίσει λοιπόν ο νομός, Φινλανδοί, Νορβηγοί Δανοί και Σουηδοί δύσκολα θα μπουν σε αυτήν τη διαδικασία ενώ και οι τουριστικοί πράκτορες στρέφουν τον κόσμο σε άλλους “πράσινους” προορισμούς.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοιγμα των επιχειρήσεων στις 15 περίπου Ιουνίου με αρκετούς να εκτιμούν ότι και ο Ιούλιος δε θα έχει κινητικότητα εάν δεν πρασινίσει με τα μεγάλα ξενοδοχεία να μην αποκλείεται να ανοίξουν στα μέσα Ιουλίου ή ακόμα και τον Αύγουστο, αφού το κόστος όσο είμαστε πορτοκαλί για τους τουρίστες είναι αρκετά μεγάλο.