Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

15.13

Καλεσμένη στο δελτίο ειδήσεων της «ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» με τον Λευτέρη Κουρκουλό ήταν η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου με αφορμή την θεατρική παράσταση «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Σωτήρη Τζιόβα

σε διασκευή – απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου

και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.

Την προηγούμενη μέρα ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στις φυλακές. Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του έγιναν τον Φεβρουάριο όταν τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Οι καταγγελίες αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής και με αυτή ζητείτο η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γεγονός που πράγματι συνέβη λίγο καιρό μετά.

Παρά το γεγονός όμως ότι οι καταγγελίες αυτές δεν οδήγησαν σε άσκηση διώξεων σε βάρος του γνωστού ηθοποιού – είχαν παραγραφεί άλλωστε- οδήγησαν και άλλες γυναίκες να προχωρήσουν σε ανάλογες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές.

Κληθείσα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή δήλωσε…

Δείτε το απόσπασμά στο 3’45”