Η εξέλιξη οδικών έργων της ΠΕ Χανίων σε σύσκεψη στο ΥΠΟΜΕΔΙ

16.15

Η πρόοδος των μεγάλων οδικών έργων του Υπουργείου Υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, απασχόλησε τη χτεσινή συνάντηση στην Αθήνα παρουσία του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη του  Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Γιάννη Καρνέση, και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή. Την συνάντηση απασχόλησαν μεταξύ άλλων τα έργα οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ αλλά και η παράκαμψη της Κισάμου.

Μετά την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ Γεωργιούπολη – Πετρές, φαίνεται πως σε περίπου 2 μήνες θα ακολουθήσει και το τμήμα Σούδα – Καλύβες, μήκους 14 χιλιομέτρων, στο οποίο σήμερα είναι ήδη σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης σε 6 θέσεις. Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα.

Ο προϋπολογισμός του έργου Σούδα Καλύβες υπολογίζεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Εν τω μεταξύ στη σύσκεψη συζητήθηκε και η πορεία της μελέτης για το κομμάτι αποκαταστάσεων των πρανών από Χανιά προς Καστέλι, με τον κ. Καλογερή να σημειώνει πως για αρκετό καιρό ακόμα οι οδηγοί θα διέρχονται από τα όρια που θέτουν τα κολωνάκια στα συγκεκριμένα τμήματα.

Τέλος την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Καλογερής για την εξέλιξη των μελετών που εκπονούνται στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος του νέου αυτοκινητόδρομου, σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση της μελέτης Παράκαμψης Κισάμου. Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Γενικός Διευθυντής, κατανόησαν την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου της Παράκαμψης Κισάμου μαζί με την ολοκλήρωση του νέου ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, η διαχείριση της κυκλοφορίας μέσα από το Καστέλι θα είναι  αδύνατη.