Η εξέλιξη των εμβολιασμών στην Κρήτη

19.13

Από τις 8 το πρωί καθημερινά στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας ξεκινούν τα ραντεβού για να λάβουν την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού όσοι ηλικιωμένοι κυρίως άνω των 85 ετών έχουν κλείσει το ραντεβού τους αλλά και υγειονομικοί. Στα Χανιά η διαδικασία κυλά ομαλά με το 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων να πραγματοποιεί καθημερινά 96 εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τον επόπτη των Κινητών Μονάδων Υγείας Χανίων του ΕΟΔΥ σπάνια κάποιος ακυρώνει το ραντεβού του εκτός εάν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Σε ότι αφορά στα επίσημα στοιχεία για την Κρήτη μέχρι χτες είχαν γίνει 14.000 εμβολιασμοί. Από αυτούς 6.574 στο Ηράκλειο, 3.631 στα Χανιά, 1464 στο Ρέθυμνο και 2344 στο Λασίθι

Καθημερινά στη χώρα μέχρι στιγμής βάση και των διαθέσιμων δόσεων πραγματοποιούνται στη χώρα περίπου 18.000 εμβολιασμοί. Χτες Τετάρτη στη χώρα έγιναν 17.952 ανεβάζοντας τον αριθμό των πολιτών που έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου στους 196.000, ενώ συνολικά στη χώρα έχουν γίνει 213.735 εμβολιασμοί. Ο κ. Ντουκάκης σημειώνει ότι στα Χανιά γενικά ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά στον εμβολιασμό.

Μέσα σε όλα αυτά παράλληλα συνεχίζονται και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα ύποπτα κρούσματα για τον κορωνοϊό, ενώ οι ΚΟΜΥ εκτός από τη λήψη δειγμάτων προχωρούν και στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων που βρίσκονται σε γηροκομεία και κλειστές δομές.