Ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση η ποινή για τον 47χρονο κτηνοτρόφο από το Μπαλί

17.37

Έπεσε στις 10 το βράδυ η αυλαία της εκδίκασης της υπόθεσης θανάτου του 49χρονου κυνηγού Γιώργου Κλάδου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Ο Εισαγγελέας πρότεινε το πρωί την ενοχή του 47χρονου κτηνοτρόφου και αργά το απόγευμα μετά από μία δίωρη συνεδρίαση η έδρα τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για το φονικό που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2019 στο Μπαλί Ρεθύμνου.

Η υπεράσπιση του 47χρονου ζήτησε από το δικαστήριο την αναγνώριση τριών ελαφρυντικών μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου, με τον Εισαγγελέα να μην τα κάνει δεκτά και την έδρα λίγο αργότερα να συμφωνεί μαζί του για να του επιβάλει τελικά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης + 3χρόνια και 3 μήνες για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Στο άκουσμα της ποινής οι συγγενείς και συγχωριανοί του 49χρονου θέλησαν να μπουν στα δικαστήρια για να συγχαρούν τη σύζυγο και τους δικηγόρους της Στήριξης Κατηγορίας και υπήρξε μια μικρή ένταση με τις αρχές που είχαν περικυκλώσει το κτήριο για να μην προκληθούν επεισόδια στη θέα του κατηγορούμενου.

Οι συνήγοροι στήριξης κατηγορίας έκαναν λόγο για δίκαιη δίκη, με τη δικαιοσύνη να αποδίδεται καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν εν βρασμό ψυχής και σε κατάσταση άμυνας.

Να θυμίσουμε, ότι εκείνη τη μοιραία μέρα οι δύο άντρες είχαν ανταλλάξει πυροβολισμούς για ασήμαντη αφορμή. Επειδή το κυνηγόσκυλο του 49χρονου εισήλθε στο ποιμνιοστάσιο του 47χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος επέστρεψε στη φυλακή για περίπου 15 χρόνια.