Καιρού επιτρέποντος η λειτουργία των φαναριών στο μνημείο Ηλιάκη

15.54

Τρεις μήνες μετά την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση των οδών Ακρωτηρίου (Κ. Μητσοτάκη)  και Προφήτη Ηλία, στο ύψος του μνημείου Ηλιάκη, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην κυκλοφορία των οχημάτων αφού τα φανάρια δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Η τοποθέτηση τους ήταν πάγιο αίτημα των οδηγών καθώς στο σημείο έχουν καταγραφεί αρκετά τροχαία ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα.

Τα φανάρια όμως όσο απλό είναι να λειτουργήσουν με το πάτημα ενός κουμπιού,  καθώς είναι σε ον line σύνδεση με την αρμόδια υπηρεσία στον Δήμο Χανίων, τόσο δύσκολο είναι να ανάψουν καθώς είναι προαπαιτούμενο να διαγραμμιστεί κατάλληλα το οδόστρωμα. Τη διαγράμμιση πρέπει να κάνει εξειδικευμένο συνεργείο ιδιώτη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η διαγράμμιση θα σχηματίσει νησίδα επί της Ακρωτηρίου ενώ θα αλλάξει και το πλάτος του δρόμου στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προκειμένου να γίνεται με ασφάλεια η είσοδος αλλά και η έξοδος από την οδό Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Χανίων Μιχάλη Καλογριδάκη, πρέπει για μία εβδομάδα να μην είναι βροχερός ο καιρός για να έρθει το συνεργείο του εργολάβου και να διαγραμμίσει το οδόστρωμα και στο τέλος της εβδομάδας θα επικοινωνήσουν ξανά για να δουν πότε ο καιρός θα το επιτρέψει.

Στην εργολαβία των διαγραμμίσεων όταν ο καιρός το επιτρέψει έχουν προγραμματιστεί και εκείνες σε όλους τους κόμβους εισόδου και εξόδου από την παλιά εθνική οδό στη νέα στα όρια του Δήμου Χανίων.