«Κατασκευή έργων προστασίας βραχοπτώσεων στο Λιμένα Χώρας Σφακίων»

12.53

Ο Δήμος Σφακίων έλαβε χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να προβεί στη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή έργων προστασίας βραχοπτώσεων στο Λιμένα Χώρας Σφακίων».

Το έργο θα αναλάβει με πλήρεις αρμοδιότητες ο ΟΑΚ.

Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο για την περιοχή των Σφακίων, έπειτα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου του 2019, εξαιτίας των οποίων εκδηλώθηκαν αστάθειες και σημαντικές καταπτώσεις βράχων από τα πρανή του λόφου ανάντη του Λιμένα της Χώρας Σφακίων. Ο λιμένας της Χώρας Σφακίων έχει μεγάλη εμπορική και τουριστική σημασία για την περιοχή και οι εργασίες αποκατάστασης θα εξασφαλίσουν  την ασφάλεια και λειτουργικότητα τόσο της παραλιακής οδού όσο και της προβλήτας του Λιμένα της Χώρας Σφακίων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου,τον τέως Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη,ο οποίος απο το ξεκίνημα των διαδικασιών για την έγκριση της μελέτης στάθηκε δίπλα μας και συνέβαλε σημαντικά, όπως επίσης και τον Βουλευτή Χανίων και συντοπίτη μας κ. Μανούσο Βολουδάκη, με τις ενέργειες του οποίου κατέστη αυτό δυνατό.