Κορωνοϊός: Στις 17:00 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα – Συνεχίζεται η συνεδρίαση των ειδικών

14.07
Με την παραλλαγή «Όμικρον» του Κορωνοϊου να εξαπλώνεται ραγδαία και τις εκτιμήσεις των ειδικών να συγκλίνουν πως θα κυριαρχήσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο στην Αττική, συνεδριάζει η ομάδα των επιστημόνων του υπουργείου υγείας έχοντας στο τραπέζι δέσμη επιπρόσθετων νέων μέτρων.

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία εισηγείται τη λήψη τυχόν νέων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν ανακοινώσεις σήμερα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τελευταίες πληροφορίες – Δεν προβλέπονται επιπλέον μέτρα μέχρι Πρωτοχρονιά

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας θα γίνουν νωρίτερα.

Τα μέτρα θα στοχεύουν στο να βάλουν «φρένο» στον κοροναϊό και τη μετάλλαξη Όμικρον. Για αυτές τις ημέρες μέχρι και την Πρωτοχρονιά δεν προβλέπεται να υπάρχει κάποιο νέο μέτρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το κλείσιμο της εστίασης από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ συζητείται η δραστική μείωση των πελατών εντός των καταστημάτων εστίασης.

Επιπλέον, εξετάζεται το θέμα της πληρότητας των καταστημάτων, η είσοδος των πελατών εντός των εμπορικών καταστημάτων ανά τετραγωνικό μέτρο και η κατάργηση των ορθίων στην εστίαση.

Την ίδια στιγμή στις 12 ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η πανδημία και οι εξελίξεις στην οικονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com